رسانه‌های اسرائیلی در روز گذشته تلاش کردند تا مذاکرات ایران و آژانس در وین را تحت‌الشعاع اخبار خود قرار دهند. طرح مطالبات خارج از چارچوب نشست‌های کارشناسی از جمله بازدید از پارچین و پررنگ کردن برنامه آب سنگین اراک و نظامی جلوه دادن آن، از جمله نقاط مورد تمرکز این رسانه‌ها بوده است.

گروه بین‌الملل مشرق – رسانه‌های اسرائیلی هم‌چنان دو خط عمده رسانه‌ای را دنبال می‌کنند : به بن‌بست کشاندن و ناموفق نشان دادن مذاکرات ایران با طرح مطالبات غیرمنطقی که ایران تاکید کرده حاضر به توافق بر سر خطوط قرمز خود نیست، و همزمان طرح مسئله‌ای جدید به نام برنامه آب سنگین و تولید پلوتونیوم و معرفی آن به عنوان برنامه‌ای با کارکرد صرفا نظامی.

گروه بین‌الملل مشرق ازین پس اخبار ایران در رسانه‌های اسرائیلی را با هدف ارائه تحلیلی جامع از فضای غالب رسانه‌ای این رژیم بر ضد ایران و شناسایی خطوط القایی آن‌ها به افکار عمومی، بصورت روزانه منتشر خواهد کرد.

یدیعوت آحارونوت: معاون وزیر خارجه ایران: راه‌حل بحران سوریه انتخابات تحت نظارت است

"حسین امیرعبداللهیان معاون وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه با شبکه تلویزیونی المیادین وابسته به حزب‌الله لبنان گفت ایران و فرستاده سازمان ملل – اخضر ابراهیمی – در مورد راه‌حل سیاسی که می‌تواند پایان‌بخش خون‌ریزی‌ها در سوریه باشد، متفق‌القول هستند. عبداللهیان بر حمایت ایران از حماس در مسیر مقاومت تاکید کرد."

"امیرعبداللهیان در بخش دیگری از مصاحبه خود خواستار مذاکره کشورهای ایران، ترکیه و عربستان سعودی برای پایان بخشیدن به بحران سوریه شده است. عبداللهیان گفت: این سه کشور در منطقه از جایگاه ویژه‌ای برخوردار هستند و باید از این توانمندی خود برای توقف خشونت در سوریه و بازگشت صلح و ثبات به منطقه استفاده کنند."

یدیعوت پخش مصاحبه عبداللهیان تنها چند ساعت پس از سخنان سید حسن نصرالله و تصریح وی به حضور فراگیر نیروهای حزب‌الله در سوریه را مرتبط و معنی‌دار خوانده است. تاکید عبداللهیان بر "راه‌حل سیاسی برای بحران سوریه و انتخابات" به همراه تاکید بر "حمایت از حماس در مسیر مقاومت" از جمله گزاره‌هایی است که نگرانی‌ کارشناسان و تحلیل‌گران اسرائیلی از آینده تحولات در منطقه را بدنبال داشته است.

یدیعوت در این خبر همچنین مدعی شده است که بازرسان خلع سلاح سازمان ملل بدلیل جدول زمانی فشرده و احتمال خطرات امنیتی، از بازرسی دو سایت تولید سلاح‌های شیمیایی در حومه دمشق، خودداری کرده‌اند.

یدیعوت آحارونوت: ایران بدنبال "راه‌حل عملی" برای همکاری بازرسان سازمان ملل

"در دومین روز مذاکرات نمایندگان ایران و آژانس، تهران از اراده‌اش برای "حل مسئله" خبر داد؛ احتمال همکاری بیشتر ایران با کارشناسان و بازرسان بین‌المللی.

"ایران و آژانس از اوایل سال 2012 نشست‌های متعددی برگزار کردند که هیچ‌یک به توافقی برای اجازه دسترسی بازرسان به سایت‌ها، پرونده‌ها و مقامات مرتبط با تحقیقات آژانس منجر نشد. اما انتخابات ماه ژوئن و روی کار آمدن یک رئیس‌جمهور میانه‌رو، درها را برای انجام مذاکرات با حسن‌نیت و خروج از بن‌بست، گشود."

"یکی از نمایندگان ایران پیش از دومین دور مذاکرات در وین گفت که پیشنهاد ایران به بازرسان سازمان ملل "عملی" بوده و به منظور "حل مسئله" تهیه شده است. اشاره‌ای که می‌تواند به تحقیق و بازرسی از تحقیقات هسته‌ای مشکوک به داشتن اهداف نظامی کمک کند."

یدیعوت بار دیگر همانند سایر رسانه‌ها و مقامات اسرائیلی ابراز امیدواری می‌کند با روی کار آمدن رئیس‌جمهور معتدل و عمل‌گرای جدید، ایران اجازه بازرسی‌های گسترده از تأسیسات خود بویژه سایت نظامی پارچین را که از نگرانی‌های اصلی آژانس بوده است، صادر کند.

دبکا: قاهره موشک‌های بالستیک از روسیه خریداری می‌کند

"«ژنرال ویاچسلاو کندراشف»، معاون رئیس ستاد مشترک ارتش روسیه که به قاهره رفته است، اولین روز از دیدار خود را به بحث با مقامات نظامی مصری در خصوص تجهیزات نظامی قابل فروش به مصر اختصاص داد. پس از خروج مصر از اردوگاه شوروی سابق، این اولین قرارداد بزرگ مصر برای خرید نظامی از مسکو محسوب می‌شود."

مهم‌ترین اقلام فروشی روس‌ها به مصر موشک‌های اس‌اس – ۲۵ است که نوعی موشک بالستیک بوده که ایران و بیشتر کشورهای خاورمیانه را تحت پوشش قرار می‌دهد.

دبکا: در مذاکرات ایران و آژانس پیشرفتی حاصل نشده است

"یوکیو آمانو مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و عباس عراقچی معاون وزیر خارجه ایران برای ادامه مذاکرات در روز 31 اکتبر توافق کردند. عراقچی گفته است که پیشنهاد جدید ایران به بازرسان سازمان ملل را ارائه کرده است و مذاکرات آن‌ها سازنده بوده است. یوکیو آمانو اما با احتیاط بیشتری اظهار داشت: من بسیار امیدوار هستم که بتوانیم به نتیجه خوبی برسیم."

پایگاه دبکا در حالی تیتر خبر خود را "منفی" و برای نشان دادن بن‌بست در مذاکرات انتخاب کرده است که حتی در متن خبر خود دبکا نیز آقای عراقچی و آمانو هر دو نسبت به مذاکرات ابراز خوش‌بینی کرده‌ و آن را سازنده خوانده‌اند.

یدیعوت آحارونوت: سناتورهای آمریکایی بار دیگر به دنبال کاهش صادرات نفت ایران

"رابرت منندز رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا به آیپک (لابی اسرائیل در آمریکا) گفته است که برای تصویب بسته جدید تحریم‌ها علیه ایران برای قطع صادرات فعلی نفت این کشور تلاش می‌کند؛ در همین حال مقامات کاخ سفید در آستانه مذاکرات ژنو، با رهبران یهودیان آمریکا دیدار کردند."

"این تحریم‌ها با هدف کاهش صادرات فعلی نفت ایران به 500 هزار بشکه در روز طراحی شده است."

"باب مک‌نالی از مشاوران کاخ سفید درباره این طرح گفته است: به نظر بسیاری از سناتورها و کارشناسان، وضع تحریم‌های شدیدتر علیه ایران منجر به بروز درگیری خواهد شد و تنها چیزی که از علاقه کنگره به اسرائیل بیشتر و شدیدتر است، مخالفت با یک درگیری نظامی دیگر است."

در این نشست سران لابی‌های اصلی صهیونیست‌ها در آمریکا از جمله آیپک، کمیته ضد افتراء یهودیان و سازمان یهودیان آمریکا شرکت داشتند. سران این لابی‌ها برای تشدید تحریم‌ها بر ضد ایران پیش از مذاکرات ژنو و با هدف تحت‌الشعاع قرار دادن و به بی‌نتیجه گذاشتن دور تازه مذاکرات فشار بی‌سابقه‌ای را به کنگره وارد کرده‌اند که شخص اوباما و مقامات کاخ سفید برای متقاعد کردن این گروه‌ها وارد عمل شدند.

کاخ سفید گفتگوی خود با سران سازمان‌های صهیونیستی آمریکا را سازنده خوانده است.

تایمز اسرائیل: بیانیه مؤدبانه پس از گفتگو با کاخ سفید برای پنهان کردن اختلافات بر سر ایران

"دیدار غیرمعمول رهبران یهودی با مقامات بلندپایه کاخ سفید همزمان با اختلافات آمریکا و اسرائیل بر سر بحران هسته‌ای ایران برگزار شد. در بیانیه مشترک رهبران سازمان‌های یهودی با کاخ سفید، این گفتگوها "سازنده" عنوان شده است."

"آیپک، یکی از طرفداران اصلی وضع تحریم‌های جدید بر ضد ایران بود که که دولت اوباما رسما خواستار توقف طرح تشدید تحریم‌ها شد. در این دیدار سیاست آمریکا در قبال ایران از جنبه‌های مختلف بویژه مذاکرات اخیر بررسی شد که همانطور که اوباما بصورت علنی اعلام کرد، از کنگره خواسته شده تا رسیدگی به این طرح تا دور بعدی مذاکرات متوقف شود."

لابی‌ اسرائیل در آمریکا دارای نفوذ قابل‌ توجهی در کنگره است و فشارهای وارد شده به کنگره پس از مذاکرات ژنو برای وضع تحریم‌های جدید، نگرانی دولت اوباما از تخریب فضای مثبت مذاکرات را در پی داشت. با وجود تاکید بنیامین نتانیاهو بر پابرجا ماندن تحریم ها و ادامه فشار بر ایران تا توقف کامل برنامه هسته‌ای، اوباما از کنگره خواست تا تصمیم‌گیری در مورد دور جدیدی از تحریم‌ها را متوقف کند. اوباما از کنگره خواست تا فضای مذاکرات را "خراب" نکنند."

افزایش شکاف میان سیاست‌های اوباما و نتانیاهو بر سر ایران موجب تحقیر و منزوی شدن نخست‌وزیر اسرائیل طی ماه‌های اخیر شده است و صهیونیست‌ها با فعال کردن لابی‌های خود قصد جبران این شکاف از طریق کنگره را داشتند که با فشار کاخ سفید تا کنون موفق نبوده‌اند.

هاآرتص: برگزاری نشست توجیه سیاست‌های آمریکا در قبال ایران با رهبران یهود، همزمان با افزایش تنش‌ها با اسرائیل

روزنامه هاآرتص هم با اشاره به جلسه کاخ سفید که با هدف کاستن از فشارهای لابی صهیونیستی به کنگره برگزار شد، وجود تنش میان آمریکا و اسرائیل بر سر چگونگی برخورد با ایران را تأیید می‌کند.

هاآرتص می‌نویسد: "در میان افزایش تنش‌ها و علائم جدا شدن مسیرهای سیاست اوباما و نتانیاهو در برابر ایران، کاخ سفید با برخی از رهبران سازمان‌های یهودی آمریکا جلسه توجیهی برگزار کرده است. در این جلسه به رهبران یهود اطمینان داده شد که "برنامه هسته‌ای نظامی" ایران متوقف خواهد شد."

هاآرتص: یهودیان دموکرات در برابر یهودیان جمهوری‌خواه بر سر تحریم‌های جدید ضدایرانی

"سناتور رابرت منندز سناتور دموکرات و رئیس کمیته روابط خارجی سنا طرفدار تشدید تحریم‌ها بر ضد ایران است در حالی‌که سناتور جمهوری‌خواه چارلی دنت از جمله طرفداران تعویق تحریم‌ها تا مشخص شدن نتیجه مذاکرات است."

تغییر تاکتیک ایران در مذاکرات با 1+5 و در دست گرفتن ابتکار عمل توسط تیم ایرانی، اختلافات داخلی در نهادهای تصمیم‌گیرنده آمریکا را به حدی بالا برده است که سناتورهای یهودی کنگره نیز به دو دسته موافق و مخالف تشدید تحریم‌ها تقسیم شده‌اند.

خبرنگار مجله تایم در اسرائیل: با راه‌اندازی راکتور اراک، اسرائیل دیگر قادر به بمباران آن نخواهد بود

«کارل ویک» خبرنگار اسرائیلی مجله تایم انگلیس در تل‌آویو با انتشار گزارشی از راکتور آب سنگین اراک هشدار می‌دهد که "در صورتی که ایران این نیروگاه را راه‌اندازی کند، اسرائیل دیگر قادر به بمباران آن نخواهد بود."

این خبرنگار اسرائیلی می‌نویسد: " آنچه که در مذاکرات ایران و 1+5 در ژنو گذشت، تنها معطوف به برنامه غنی‌سازی اورانیوم، کیک زرد و سانتریفیوژها بود. اما ایران مسیر دومی را نیز در برنامه هسته‌ای خود دنبال می‌کند که در آن نه با استفاده از اورانیوم با غنای بالا، بلکه با تولید پلوتونیوم در نیروگاه آب سنگین اراک در 300 کیلومتری تهران، به بمب اتمی دست پیدا خواهد کرد."

تصویر هوایی از نیروگاه آب سنگین اراک

"به دلیل اینکه نیروگاه اراک هنوز راه‌اندازی نشده است، چندان در مذاکرات محل بحث و چالش نبوده است. اما این برنامه روز به روز در حال پیشرفت است. در صورتی که این نیروگاه راه اندازی شود، گزینه حمله هوایی به تاسیسات هسته‌ای ایران دیگر قابل طرح نخواهد بود. راکتور نیروگاه در برابر حمله هوایی آسیب‌پذیر نیست و بمباران آن خطر ایجاد فاجعه و انتشار مواد رادیواکتیو را به دنبال دارد. «آموس یالدین» فرمانده سابق اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل که در حمله به نیروگاه آب سنگین اوزیراک عراق شرکت داشت، گفته است: هرکس فکر حمله به یک راکتور هسته‌ای فعال را در سر دارد باید منتظر فاجعه مانند چرنوبیل باشد."

در ادامه طرح مطالبات جدید توسط رسانه‌های صهیونیستی و غربی، پس از بازرسی از پارچین، تعطیلی فردو و توقف غنی‌سازی، نیروگاه آب سنگین اراک نیز از جمله مواردی است که بطور نظام‌مند مطرح می‌شود و نسبت به آن هشدار داده می‌شود. با توجه به فضای موجود رسانه‌ای به نظر می‌رسد طرف‌های غربی تنها به توقف غنی‌سازی اورانیوم رضایت نخواهند داد و تعطیلی برنامه آب سنگین اراک از جمله خواسته‌های آن‌ها برای توافق هسته‌ای با ایران خواهد بود.

رسانه‌های اسرائیلی طی روزهای گذشته در گزارش‌های مختلفی اینگونه القاء کرده‌اند که برنامه آب سنگین هیچ‌گونه کارکرد غیرنظامی و صلح‌آمیز نداشته و پلوتونیوم تولید شده آن تنها مصرف نظامی دارد.

یدیعوت آحارونوت: آمریکا صلح‌ خاورمیانه را به بعد از حل مسئله ایران موکول کند

"«دنی دانون» معاون وزیر جنگ اسرائیل و از اعضای تندوری حزب لیکود، به اوباما هشدار داده است که صلح‌ خاورمیانه و گفتگوهای صلح را به پس از حل مسئله برنامه هسته‌ای ایران موکول کند، چرا که اولویت با برنامه هسته‌ای ایران است."

دنی دانون معاون وزیر جنگ رژیم صهیونیستی

این عضو افراطی حزب بنیامین نتانیاهو، جدول زمانی اوباما برای صلح میان فلسطینیان و اسرائیل را خوش‌بینانه خوانده و از رئیس‌جمهور آمریکا خواسته است که تا رسیدن به توافق با ایران، طرح صلح خاورمیانه را کنار بگذارد.

جروزالم پست: جان کری: صحبت‌های ایران باید با عمل همراه باشد

روزنامه جروزالم پست پس از انتشار پاسخ جان کری به خواسته‌های نتانیاهو برای فشار بر ایران و مخالفت صریح کری، با هدف تعدیل افکار عمومی داخل اسرائیل نسبت به شکاف موجود با آمریکا می‌نویسد: "جان کری وزیر امور خارجه آمریکا به ایران هشدار داد که اراده این کشور برای حل مسالمت‌آمیز اختلافات بر سر برنامه‌ هسته‌ای، باید با عمل همراه باشد، اما دقیقا اشاره‌ای به اقدام مورد نظر خود نکرد."

دبکا: اسرائیل آماده برای حمله به ایران آماده می‌شود

"در حالی که آمریکا و ایران در آستانه رسیدن به توافق بر سر برنامه هسته‌ای هستند، فرماندهی ارتش اسرائیل در حال آماده شدن برای تهاجم نظامی یکجانبه به برنامه هسته‌ای ایران است. ارتش اسرائیل در همین راستا درخواست دریافت 3.5 میلیارد «شِکِل» بودجه دفاعی شده است."

منابع نظامی دبکا هم‌چنین گزارش داده‌اند که چارچوب‌های اصلی توافق هسته‌ای ایران و آمریکا تکمیل شده است. باراک اوباما، قصد دارد قبل از کریسمس اعلام کند که با ایران به توافق نسبی دست یافته و مذاکرات ادامه خواهد یافت.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 10
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۲۳:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    0 0
    ارتش اسرائیل از عهده حماس هم بر نیومد . حالا میخواد به ایران حمله کنه ؟؟؟ عقب نشینیهای ما در سیاست خارجی باعث گستاخ تر شدن اینها میشه .
  • xxxxxxxxxxxxxx ۲۳:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    0 0
    من اراکی هستم این نیروگاه اب سنگین که میگن کجاست ؟؟؟!!!!!!!
  • نصیر ۰۰:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
    0 0
    چه عجب شما یکبار گفتید اراک روشن بشه دیگه بمباران شدنی نیست..چرا اصلاح طلبان تندرو این حقیقت رو نمی خوان قبول کنن؟؟ الان بعضی ضد انقلاب ها که قبلا از قماش تندروهای اصلاح طلب یا غرب گرای تندرو بودن در داخل می گن حتی باید مواد و تجهیزات از کشور خارج شه الآن این عزیزان نمی گن اگر برگ برنده ایران از کشور خارج بشه در صورت برگشت تحریم ها یا در صورتی که تندروها مثل میت رامنی یا بوش در امریکا به قدرت برسن ما دیگه انرزی اتمی نخواهیم داشت که در جواب بازگشت تحریم ها و فشارها سطح ان رو بالا ببریم و و آنها رو مجبور کنیم برای صلح آمیز ماندن آن پای میز مذاکره بیان تازه مهمتر از این اگر تعلیق کامل اجرا بشه جنگ طلبان در اسراییل و اعراب و غرب دیگه هیچ نگرانی برای حمله به ایران ندارن چون عملا دیگه هیچ نگرانی برای برنامه اتمی ایران و نظامی شدن ان در زمان حمله زمینی تمام عیار به سوریه لبنان عراق و ایران نخواهند داشت و اگر آنها به قدرت برسن دیگه اصلا ایران هیچ برگ برنده ای در هسته ای نخواهد داشت و آن موقع به جای تعلیق هسته ای باید چیزهای دیگر غیر هسته ای رو تعلیق کنه......
  • ۰۴:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
    0 0
    اقا اینا خوب بلد با گوگل مپ بازی کنن باز ما بمب نداریم بلدم نیستم برم پیدا کنم اون تاسیسات هسته ای اسرائیل کجاست اشتراک بزارم
  • ایمان ۰۵:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
    0 0
    آمریکا و اسراییل هیچ غلطی نمی توانند بکنند. من نمی دانم این اسراییل با این اندازه در نقشه چرا اینقدر پر رو هست ؟!
  • رضا ۱۲:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
    0 0
    ممنون عالی بود
  • حامد ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
    0 0
    نادانهاss-25موشک توپول-ام روسیه است.یعنی موشک استراتژیک این کشور؛اینا که برای فروش نیستن.مثل اینکه بگیم امریکا موشک مینوتمنش رو به یکی بفروشه
  • ۱۲:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
    0 0
    انتشار خبر موشک های مصری .. گاف است. صهیونیست ها ان را منتر کرده اند
  • ۱۵:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
    0 0
    متاسفانه ما در حوزه رسانه تنها به پروپاگاندا و اطلاع رسانی ساده اکتفا کردیم و تحلیل و بررسی منطقی مطالب صورت نمی گیرد. این اقدام مشرق بسیار کار مفیدی است که حداقل می توان دید که نمای کلی پرداخت رسانه های اسرائیلی به مساله ایران چگونه است و می توان آن را تحلیل کرد.
  • سلام ۱۸:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
    0 0
    حداقل در مورد اسراییل این که هیچ غلطی نمی تونه بکنه >>>>

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس